Christmas Dinner (feat. Wouter Hamel)

by Lilian Hak 'Old Powder New Guns'

/
1.

about

Het wordt vroeger donker en er zit sneeuw in de lucht. De kerst rituelen staan weer voor de deur en je familie en vrienden trekken weer aan je. Elk jaar probeer je weer zo je best te doen om aan ieder zijn verwachtingen te voldoen. Kookboeken worden uit de kast getrokken, je haast je en probeert op tijd te komen, je trekt je beste kleding aan..

Gefascineerd door warm verlichte huiskamers, mistletoe en jingle bells componeerde Lilian Hak een vrolijke catchy kerstsong dat de tijdloze sexappeal heeft van de eeuwig jonge Frank Sinatra en Doris Day. Lilian die een voorliefde heeft voor klassieke filmsoundtracks laat horen hoe zij samples en ‘echte’ instrumenten combineert; een stapeling van verschillende tijdvlakken.
Christmas Dinner (feat. Wouter Hamel) doet je denken aan duetten uit de tijd van Doris Day, Mel Tormé, Peggy Lee and Frank Sinatra. Waar Lilian Hak de rol van Doris Day met verve op zich neemt zingt Wouter Hamel als een Nederlandse Frank Sinatra de kerststerren uit de hemel. Deze happy christmas Carol garandeert dat je met een goed gevoel naar de kerstboom kijkt terwijl je ‘at Christmas time we do what we can do’ neuriet.

Wouter Hamel en Lilian Hak kennen elkaar van hun studie aan het Conservatorium in Utrecht. Na elkaar een tijdje uit het oog verloren te zijn bleek deze kerstplaat een ideale gelegenheid om weer eens samen te werken.
Wouter Hamel bekend van zijn album Hamel (2007) en zijn laatste album Nobody’s Tune (2009) waarvoor hij een platina ontving. Lilian Hak bracht onlangs haar album Old Powder New Guns (2010) uit dat lovend werd ontvangen door de pers.

credits

released December 7, 2010

“Christmas Dinner” lyrics by: Lilian Hak & Mariangela Delorenzo
“Christmas Dinner” composed by: Lilian Hak & Frank Burks
“Back On The Right Track” written and composed by Lilian Hak
copyright control
P: Sirenmusic 2010
C: artwork Rob van den Nieuwenhuizen, drawswords / Picture by stijn&marie

tags

license

all rights reserved

about

Lilian Hak 'Old Powder New Guns' Utrecht

contact / help

Contact Lilian Hak 'Old Powder New Guns'

Track Name: Christmas Dinner (feat. Wouter Hamel)
Lilian Hak & Mariangela Delorenzo